Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada uygulanan ekonomi politikalarının olumlu sonuçlar verdiğini vurgulayan Yılmaz, bir yandan KKM bakiyesini azaltırken diğer yandan rezervleri güçlendirdiklerini ifade etti. Geçici bir tedbir olarak tasarlanan KKM'den çıkış sürecinin finansal piyasalarda istikrarsızlığa yol açmadan kademeli olarak gerçekleştirildiğini hatırlattı.
"Hesaplardaki Erime 25,6 Milyar Dolar Seviyesine Geriledi"
KKM'de tüzel kişilerin hesap açma ve yenileme işlemlerinin sonlandırılmasıyla son haftaların en büyük düşüşünün yaşandığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
"KKM'nin zirveye ulaştığı Ağustos 2023 tarihinden bu yana hesaplardaki erime 100 milyar doların üzerine çıkmış ve 14 Şubat haftası itibarıyla 25,6 milyar dolar seviyesine gerilemiştir.
Söz konusu düşüşe rağmen, politikalarımızın etkinliği sayesinde KKM bakiyesinden dövize geçiş oranı sınırlı seviyede kalmıştır. Türk lirası varlıklara olan güvenin artması ve ülkemize yönelik sermaye hareketlerinin olumlu seyretmesi sonucunda rezervlerimiz rekor üzerine rekor kırmaya devam etmektedir."
"Brüt Rezervlerimiz Cumhuriyet Tarihinin En Yüksek Seviyesine Ulaştı"
Yılmaz, Türkiye'nin brüt rezervlerinin 14 Şubat haftası itibarıyla 173,2 milyar dolar seviyesine çıkarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti.
Rezervlerin güçlenmesi, KKM bakiyesinin azalması ve Türk lirası mevduat payının artmasıyla birlikte, sürecin dezenflasyonist politikaları desteklediğini ifade eden Yılmaz, bu gelişmelerin Türkiye'ye yönelik risk algısını olumlu yönde etkilediğini ve dış finansman maliyetlerini düşürmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.